EL FOC

2013-12-04 08:36

Que es el foc? Be aquí teniu una descripció acurada:

El foc és reacció química d'oxidació violenta d'una matèria combustible. Dita reacció és exotèrmica, desprenent l'energia de la reacció en forma de calor i llum, i diversos productes de la reacció, usualment diòxid de carboni i aigua. Si la reacció és prou calenta, els gasos poden arribar a ionitzar-se fins arribar a assolir l'estat de plasma.

Evidentment l’he buscada a la xarxa, si diu que el foc es això doncs serà això.

Però, us diu alguna cosa aquesta descripció? Quan mireu fixament una flama esteu pensant amb aquestes reaccions químiques o l’abstracció dels pensaments mentre observeu com les flames pugen, baixen, es mouen oscil·lants , es tal que no podeu pensar en res mes que gaudir d’aqueta sensació de confort agradable quan fa fred amb la calor de la llar de foc propera.

Si no teniu foc a terra a casa, mireu algun cop d’anar-hi a un lloc on tinguin, seieu, sense pressa i contempleu la màgia, intenteu no pensar en res i gaudiu d’algun menjar o beguda que us agradi.

La sensació que sentireu a la poca estona de confort i seguretat, es la mateixa sensació que sentien els nostres ancestres quan el foc els proporcionava seguretat a les nits, escalfor i una forma de socialització ja que d’aquesta manera es podien veure i comunicar-se a les llargues nits .

Aquestes coses que sentim quan som al davant de la màgia del foc, les portem dins nostre en el mes profund dels nostres arrels de civilització i humanitat, i ens connecta sense cap dubte amb tants i tants avantpassats que trobaven en el foc el que els mancava a altres especies d’animals que poblaven aquest nostre petit planeta blau.

Penseu si no que faríeu  si us trobéssiu un dia perduts al bosc, segurament al començar a caure la nit la vostre prioritat principal seria la de buscar de quina manera podeu fer una petita foguera.

Com sempre dic si us heu sentit identificats amb alguna cosa  de les que he escrit aquí, me’n alegro i si no doncs no feu ni cas i oblideu tot això.

Ara una cosa si demano a tothom, al bosc cap foc! Aquí a l’Empordà ja hem patit  conseqüències molt negatives de la força destructora del foc.

No tireu mai burilles per la finestra del vostre cotxe, i alerta amb la crema de rostolls!

A reveure!