LA POR

2013-11-14 18:49

Sembla ser que la por es un mecanisme de defensa, que ancestralment ens proporcionava la descarrega d’adrenalina necessària per poder enfrontar-nos a algun perill imminent com trobar-nos amb qualsevol tipus d’animal afamat que volgués que forméssim part del seu menú del dia.

Be doncs, dit això, podrem deduir que normalment en els pobles i ciutats en les que vivim no hauríem de tenir aquesta sensació de por i angoixa que a tanta i tanta gent acompanya dia rere dia.

Tothom te por en algun moment, però si aquesta por es converteix en un element paralitzador i angoixant tenim un problema.

Per això s’ha de viure sense por i si apareix procurar eliminar-la del nostre pensament, teniu en compte que:

-El que te molts diners te por de perdre’ls i el que te pocs te por a no arribar a final de mes.

-El que te parella pot tenir por de que el deixi per un altre i el que no te parella te por de no trobar l’ideal que busca.

-Qui te feina te por que amb la crisis el facin fora i el que no, te por de no trobar-ne.

-El que va molt en cotxe te por de no tenir mai un accident i el que va a peu pot témer que l’atropellin.

-El qui viatja molt en avio pot tenir por de que mai no passi res en l’aparell que porti a una catàstrofe i el que no evidentment te por a volar.

-Qui pateix insomni te por que quan arribi la nit no es pugui dormir i el que no, te por  d’adormir-se al mati i no senti rel despertador.

-El que te por dels gossos te por que no el mosseguin el que no sap es que segurament el pobre animal  te mes por que ell.

-Qui te por d’equivocar-se segurament no farà moltes coses a la vida que podria fer i el que no te por d’això s’equivocarà mes d’un cop segur que si, però això l’enriquirà.

-El que te por a fer el ridícul es perdrà moltes coses i el que no, farà sempre el que cregui convenient.

- Qui te por de dir les veritats molts cops haurà d’inventar coses que dir i el que no, serà respectat per la seva sinceritat.

En definitiva hi ha tantes pors com un vulgui inventar-se, però s’hauria de viure sense cap d’aquestes pors i viure sempre el moment present, ja que el passat no es pot modificar i el futur mai es pot saber que ens depararà.

Com sempre dic, si penses que això que has llegit et pot servir d’alguna cosa res em farà mes feliç i si no oblida-ho sense mes.