RESPIRAR

2013-12-09 19:01

Penseu quant de dies podríeu estar sense menjar, be doncs unes quantes setmanes si teniu aigua per beure.

Sense beure ja es complica la cosa, no passaríem d’uns quants dies, no gaires, ja que l’aigua es un element molt important en la nostra composició.

 I sense respirar? Quant de temps podem passar? Evidentment molt poc, alguns minuts i a risc de tenir conseqüències irreversibles.

Però fixeu-vos que no li donem tanta importància a la respiració com a el menjar o el beure, com es un automatisme que ja portem incorporat ho donem per fet i no li parem la deguda atenció.

Es molt important respirar bé, o el millor que es pugui segons les circumstancies.

Si feu esport ja us haureu adonat l’extrema importància de fer quadrar la respiració amb l’activitat física que estiguem desenvolupant per donar  el màxim  rendiment.

En situacions quotidianes de feina, nervis o estrés continuat degut a coses que no podem controlar degudament, la nostra respiració nota els canvis i es torna massa curta i massa rapida, descompassada i poc harmònica.  

Pareu atenció quan visqueu una situació d’aquest tipus en la respiració, si ja se “el Jefe m’està esbroncant i jo pensaré en respirar correctament”, doncs si, així haurà de ser si voleu que la ,resposta vostre a la situació sigui la correcta i pugueu tenir el màxim control sobre les vostres reaccions.

Encara que no tingueu situacions estressant o de gran activitat mental i física en la vostre vida: Agafeu cada dia una estona en la que pugueu estar tranquils, busqueu un lloc ventilat on l’aire sigui tot lo pur a lo que es tingui a l’abast , seieu amb l’esquena ben recta o be resteu drets si ho preferiu.

Inspireu i expireu profundament uns quants cops, potser els primers dies no ho podreu fer gaires vegades però mica amb mica anireu agafant la tècnica.

Quant agafeu aire penseu com aquest aire bo i sa va a parar als vostres pulmons , com s’emplenen d’aire pur i refrescant, i com desprès lo bo d’aquest aire es reparteix per tot el vostre cos sense deixar cap raconet sense.

Quant el traieu penseu amb les toxines que sobren i no ens calen, i com es van expulsant poc a poc fora del vostre organisme .

Centreu el sentits en com va entrant i sortint aquest aire del vostre cos, i així cada dia una estona us acostumareu a parar atenció a aquesta funció vital tant important per nosaltres.

Si podeu fer això en plena natura o a tocar del mar doncs seria ideal, si no ,pot servir un parc públic on hi hagin arbres i plantes, un terrat o balcó, o dintre de casa si no es pot fer res d’això amb una finestra una mica oberta o del tot, depenent de la climatologia.

Evitar fer-ho evidentment enmig d’una gran ciutat plena de contaminació, busqueu un lloc millor.

Com sempre dic si us ha semblat que això us pot venir be a vosaltres, doncs endavant proveu de fer-ho no us farà cap mal, i si no us ha interessat, doncs ja sabeu a oblidar-ho.

Fins aviat.